«Είχε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι και έντονη αιμορραγία από το αριστερό της χέρι»
Περίεργη είναι η υπόθεση στην Θεσσαλονίκη με το μαχαίρωμα 25χρονης από 31χρονο τα ξημερώματα της Πέμπτης. Πάντως, αστυνομικός της Ομάδας Ζ περιγράφει τη στιγμή που με τον συνάδελφό του εντόπισαν αιμόφυρτη την 25χρονη στις 40 Εκκλησιές.
Η νεαρή γυναίκα είχε βγει αιμόφυρτη από το σπίτι και έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, με ιδιαίτερα έντονη αιμορραγία στο αριστερό της χέρι. Οι δύο αστυνομικοί, που έφτασαν μετά από σήμα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, προχώρησαν άμεσα στην παροχή πρώτων βοηθειών στην 25χρονη, χρησιμοποιώντας τουρνικέ για τον περιορισμό της αιμορραγίας, μέχρι να αναλάβει η υγειονομική βοήθεια.
«Λάβαμε ένα σήμα από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι υπήρχε μία αιμόφυρτη γυναίκα στις Σαράντα Εκκλησιές. Στο σημείο εντοπίσαμε πράγματι μία γυναίκα η οποία είχε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι και έντονη αιμορραγία από το αριστερό της χέρι», ανέφερε ο αρχιφύλακας της Ομάδας Ζ Δημήτρης Ντουφεκτσής, μιλώντας στην ΕΡΤ3.
Όπως εξήγησε, η κατάσταση της 25χρονης προκάλεσε ανησυχία στους αστυνομικούς εξαιτίας της μεγάλης απώλειας αίματος. «Φοβηθήκαμε για την υγεία της, για το αν αυτή η αιμορραγία θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για την κατάστασή της», είπε, προσθέτοντας ότι εφάρμοσαν τις τεχνικές πρώτων βοηθειών στις οποίες έχουν εκπαιδευτεί.
Το χρονικό
Ένας 31χρονος τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, 25χρονη γυναίκα, που φέρεται να φιλοξενούσε στο σπίτι του στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών. Ο 31χρονος υποστηρίζει πως η γυναίκα νωρίτερα αποπειράθηκε να τον ληστέψει.
Αστυνομικοί της ομάδας Ζ έφτασαν στο σημείο και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην 25χρονη, κάνοντας χρήση και τουρνικέ για να σταματήσουν την αιμορραγία.
Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ενώ για το περιστατικό συνελήφθησαν τόσο ο 31χρονος όσο και η 25χρονη.
«Του επιτέθηκε πρώτη», αναφέρει η Αστυνομία
Νέα δεδομένα προέκυψαν για το αιματηρό επεισόδιο, καθώς στην ανακοίνωση ης Αστυνομίας η 25χρονη ήταν αυτή, που επιτέθηκε πρώτη με μαχαίρι στον 31χρονο, ο οποίος στη συνέχεια την τραυμάτισε.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
«Βραδινές ώρες χθες (19-08-2026) δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «Ζ», έπειτα από κλήση του Κέντρου της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, μετέβησαν στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, όπου βρήκαν 25χρονη ημεδαπή να φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, που προκάλεσε 31χρονος ημεδαπός.
Αφότου οι αστυνομικοί της παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες, η 25χρονη μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ο 31χρονος στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου, που διενεργεί την προανάκριση και σχημάτισε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας ληστείας και παράβασης του Νόμου περί όπλων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έπειτα από διαδικτυακή γνωριμία, η 25χρονη μετέβη στην οικία του 31χρονου, όπου κατά τη διάρκεια παραμονής της, έγινε αντιληπτή να περιεργάζεται ένα ρολόι ιδιοκτησίας του με σκοπό την αφαίρεσή του. Ακολούθως, όταν ο 31χρονος προσπάθησε να την αποτρέψει, εκείνη προσπάθησε να του επιτεθεί με μαχαίρι, το οποίο πήρε από την κατοχή της και την τραυμάτισε.
Ο 31χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η 25χρονη, που επίσης συνελήφθη, νοσηλεύεται φρουρούμενη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης».


