«Έπαιζα με σπίρτα, ήθελα να δω πώς παίρνει φωτιά», δικαιολογούνται οι ανήλικοι εμπρηστές στα Χανιά

admin

«Έπαιζα με σπίρτα, ήθελα να δω πώς παίρνει φωτιά», δικαιολογούνται οι ανήλικοι εμπρηστές στα Χανιά


Ο νεαρότερος «δράστης» είναι μόλις… 10 ετών!

Συνελήφθη χθες στα Χανιά 16χρονος για πρόκληση φωτιάς, παράβαση η οποία δεδομένου του δείκτη επικινδυνότητας 4, μπορεί να τον φέρει αντιμέτωπο ακόμα και με κακουργηματικές διώξεις. Παρότι η φωτιά κατασβήστηκε πριν επεκταθεί, στην περιοχή του Ακρωτηρίου, εν τούτοις και μόνο το γεγονός ότι χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής, σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξει δικογραφία και ο δράστης -αν και ανήλικος- να οδηγηθεί αρμοδίως.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr, πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό πρόκλησης φωτιάς από ανήλικο τη φετινή αντιπυρική περίοδο στα Χανιά. Μάλιστα, ο νεαρότερος «δράστης» είναι μόλις… 10 ετών!

«Έπαιζα με τα σπίρτα, ήθελα να δω πώς παίρνει φωτιά» είναι μια από τις δικαιολογίες που ακούνε τα στελέχη της Πυροσβεστικής από τα παιδιά, τα οποία είναι συνεργάσιμα, ομιλητικά και… πρόθυμα να εξιστορήσουν τα πάντα, χωρίς βέβαια να συνειδητοποιούν την καταστροφή που μπορούν να προκαλέσουν και τις συνέπειές της.

Ακόμα μια έκφανση της ανήλικης παραβατικότητας που ανησυχεί όλο και περισσότερο και την ελληνική κοινωνία ενώ είναι αμφίβολο το κατά πόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί με καταστολή και ποινική υπερ-ρύθμιση.

Σχετικά Tags

Ανήλικοι Χανιά εμπρησμοί





Source link

Σχολιάστε